It's my life

Jag vet vad jag vill gora med mitt liv, och det kan jag inte gora i Sverige. Jag vill bo i Arizona och jag vet att det ar ratt for mig. Jag vet inte exakt vad jag behover gora for att uppfylla det jag vill, men jag tanker inte ge upp. Jag har klarat mig sahar langt med hjalp av min vardfamilj och jag ar sa tacksam for att jag har den Amerikanska familjen jag har. Jag kan inte beskriva hur mycket allt de har gjort for mig betyder, alla mojligheter jag har fatt hade kanske inte hant utan dem.

Jag vill vara en del utav det Amerikanska livet. Jag vet att det ar det jag vill gora nu.

Angry Birds

SHAWNDRA LATER MIG INTE SPELA ANGRY BIRDS... Vi har en vikarie, och jag ar klar med uppgiften..sa jag sitter bara har och ar uttrakad. Jag har ingenting att gora. Sjukt trakigt med en vikarie. Jag har borjat bli battre pa att skriva om jag far saga det sjalv.

Igar gick jag igenom mina uppsatser fran ettan och tvaan, jag blev imponerad. Allt jag gor nu att att skriva pa engelska sa jag tyckte att min svenska i de uppsatserna var forvanadsvart bra. Jag har ingen aning om vilka betyg jag fick, men jag sag aven saker jag kunde fixat till. Varfor denna informationen skulle vara intressant for er har jag ingen aning. Jag ville bara dela med mig mina tankar antar jag. For att jag ar uttrakad, tack vare Shawndra. Haha. :) Jag vill ha min iphone sa jag kan ha det spelet sjalv, jag ar beroende. Shawndra sitter och tittar pa mig. Haha, vilken mordarblick. Hon vet om att jag skriver om henne. Hon sitter och ater, framfor datorn. Vi har photo imaging och jag ar formodligen den enda i klassen som ar klar med uppgiften for idag. Det ar ett projekt om aktivister och vi ska gora var egen protest, det ska vara klart nasta fredag, vilket ar en hel del tid.

Jag gillar den Amerikanska skolan, jag har formodligen de lattaste klasserna. Igar fick jag 24/22 pa en engelska guiz och ett A pa mitt matte test. Jag ar nastan klar med min byggnad i Architecture, det enda jag ska gora innan den ar klar ar att limma klart taket och mala hela byggnaden. I den klasser gor vi olika foretagsbyggnader, restauranger och butiker for det mesta. Jag haller pa med en H&M byggnad, i modern stil. Stolt svensk. Vi har en H&M har i Tucson Mall, jag var lyyycklig nar jag gick in i den butiken forsta gangen. 

Vid 1.09 har jag Historia. Sedan hem. 3.21. Ursgh, jag har trakigt. Nu ska jag kolla upp lite mer om projektet.. Jag har 40 min kvar. Oh well. Bye

Life is gooood

Jag älskar livet just nu. Min värdfamilj är helt underbar och jag trivs så sjukt bra här. Det känns som en evighet sedan jag bodde i Sverige och längtade bort till USA. Nu är jag äntligen här och tiden går alltför snabbt. Jag vill bara stanna tiden så att jag kan stanna föralltid. Jag vill verkligen få stipendiumet så att jag kan komma tillbaka efter mitt sista år i Sverige.

Jag har inte jättemycket att skriva om, mamma och jag har börjat planera när jag ska åka hem. Men i med att jag inte riktigt vill åka hem så är det jobbigt att prata om det. Men jag lovar att jag ska börja titta på det mamma. Pappa och Nina kommer och hälsar på i slutet av Mars, I'M SO EXCITED! De ska till Flagstaff, Sedona och Grand Canyon själva, sedan ska jag till Phoenix med dem och Shooooppppaaaaa och visa dem skolan jag vill gå på, Grand Canyon University. Jag kan inte vänta tills jag kan introducera dem för min Am familj, mina vänner och Ian. :) Ian har börjat memorera min svenska familjs namn nu, han kan alla namnen han ska bara lära sig att uttala det rätt med. :)

Just nu sitter jag i köket, och har ingen läxa. Jag har A i matte, B i engelska, och det är allt jag har fått reda på just nu. Vad har jag annars gjort idag...Jag har tittat på tv med Maddie och spenderat lite tid med Rob. Och nu är hela familjen hemma. På fredag ska jag antagligen göra något med Alexis och på Lördag ska jag med till en arbetsmiddag.

PUSSSSS

SHALALALALA

Det ar saaa irriterade, jag har absolut ingen aning om vilka som laser min blogg, jag kan se hur manga och nar folk kommenterar men det ar allt. Vilket inlandsproblem.

I helgen var jag i Phoenix i Tanya's hus (Agnes vardmamma) pa ett YFU mote. Det var ett Mid-year Orientation. Det var sa manga sessioner, men det var kul att se alla igen. Och det var helt underbart vader, aven om jag inte sag mycket utav det. Vi har fatt en ny tjej i varan grupp, hon heter Charlotte och hon ar fran Frankrike. Hon kom hit for 2 veckor sedan, gaaaalet. Jag alskade hennes stil dock. Debora och Noah akte hem :( Jag saknar dem. Och jag ska forsoka fa ner Agnes hit till Tucson!

Jag har min 6th period nu sa jag sitter i biblioteket, och ater skittles. Mamma skickade ett mail om hemresedatum, men det ar svart att tanka pa att aka hem nu... Jag alskar min lilla Amerikanska familj och mina Amerikanska vanner, och min Amerikanska pojkvan, det kanns konstigt att lamna allt. Men jag hoppas att jag kan halla kontakten med allihopa och att folk kommer och halsar pa mig i mitt Sverige och se hur jag lever dar. Jag maste ga till min klass snart. Ursgfdgds. Jag har bara en lektion kvar, historia med en av mina favorit larare. :) Sa jag har bestamt att jag ska tryout for tennis. Det har jag formodligen redan sagt, och forhoppningsvis sa kan Alexis gora det med.

I fredags efter min forsta lektion sa ville the athletic director att jag skulle komma till hans rum. Det var pa andra sidan campuset och jag var radd att jag hade gjort nagot dumt. Men han ville att jag och Lora, och tva andra killar fran golfen att vi skulle spela en golf match mot Ironwood. Och det var en....MIN SVENSKA AR DALIG...fundraising for Project Grad night. Sa jag ska an en gang spela for CDO den 4 februari. :) I'M SO EXCITED! Ah, jag tanker pa engelska sa jag har haft problem med hela detta inlagget. Nu ska jag till min klass.
Ha det bra

Almoooost weekend!

Tiden går alltför snabbt. Jag hat varit i USA i snart 6 månader. Och nej, jag vet inte när jag kommer hem än. Jag vill inte riktigt tänka på det..

Det är snart helg, yeeeaaaaaah, men jag ska upp till Phoenix imorgon efter skolan för att gå på ett YFU Mid-year Orientation. Jag ska spendera helgen i Agnes hus, kan inte vänta tills jag träffar henne igen! Deb åkte hem i början av januari :( Men jag ska vara där med alla andra utbytesstudenter, de jag åkte till Grand Canyon med. Förhoppningsvis så blir det kul, well, förmodligen. Det ska iallafall bli kul att se alla igen. Jag måste göra ett kollage, som jag inte har börjat med än idag men jag ska göra det efter jag har gjort min läxa. Viktor och jag jobbar tillsammans i ett projekt i skolan så jag ska göra min del hemma och så ska vi lägga ihop allting i skolan imorgon. Vi ska göra en barnbok om Första Världskriget så att det är..barnvänlig. Vi fick göra våran egen version så vi gör det med skolbarn. Yep.. våran lärare gillar idén.

Jag har kommit fram till att engelskan är ett mycket vackrare språk än vad svenskan är. Och Am High School är så annorlunda jämfört med Sv Gymnasiet. Människor kan knappt ta sig runt utan bil här, jag till och med saknar Skånetrafiken, trots alla förseningar och trånga bussar. Åtminstonde vi kunde ta oss runt utan bilar. Vädret är så mycket härligare här. Jag spelade golf igår och var på driving rangen i förrgår, jag har redan börjat lite färg på min hud. Hade jag varit i Sverige hade jag varit kritvit. Jag älskar att bo här, och jag saknar inte snön överhuvudtaget. Det är riktigt skönt att bo i öknen. :)

Det här inlägget är nog förvirrande. Men jag skrev ner allt jag tänkte på. Och jag tänker på engelska, so give me a break. :)

I'm still in love with Ian, för er som undrade eller inte har facebook. :) PEACE


Mitt hem

För första gången så känner jag att jag hör hemma. I Sverige kändes det som att jag inte hörde hemma, även om jag älskar allt med Sverige och livsstilen. Det är så annorlunda här och jag har upptäckt saker om mig själv jag inte visste innan. Språket, människorna, den Amerikanska livsstilen. Det är en så stor kultur skillnad men jag älskar det. Folk frågar mig om jag valde att komma till Tucson, AZ. Och varför jag skulle vela komma hit. Det är många saker man inte ser fören man lever i en annan del av världen. Jag har upptäckt saker om Sverige jag tog för givet. USA är så annorlunda jämfört med Sverige. Och jag får hela tiden frågan om varför jag flyttade hit när jag älskar Sverige. Svaret på den frågan är att jag helt enkelt inte tyckte att jag hörde hemma i Sverige. Jag ville uppleva ett annat liv i en annan stad och i ett annat land. När man åker som turist ser man inte hur det är att egentligen leva där. När jag åkte till New York blev jag förälskad i den staden. Det är något med USA som jag älskar men inte kan förklara. Det är bara sättet jag upplever allt, jag upplever det från insidan, hur det är att leva i Tucson. Och jag älskar det, även om människorna som har levt här hela livet vill härifrån. Visst, det händer inte så mycket men det var ofta det inte hände något i Malmö eller Svedala med. Det känns som oavsett om jag får stipendiumet eller inte så ska jag komma tillbaka. Jag vill vara här och jag tänker vara här på något sätt.

Det var en lång inledning...
I torsdags så åkte familjen till the University of Arizona för att se Wicked. Det är en föreställning om historien bakom Trollkarlen från Oz. Den var underhållande och om någon någonsin får chansen att se den, så rekommenderar jag dem. Även om jag inte har sett Trollkarlen från Oz, vad jag vet, så var den bra. Jag missade vissa inside jokes men men. Den var bra. :)

Idag är det Martin Luther King's Day, vilket innebär att jag inte har någon skola. Maddie har haft en volleyboll turnering hela helgen och jag var där en dag. Jag hoppas att hennes lag vinner. :) De behövde bara vinna två matcher idag för att vinna hela turneringen. Så nu väntar jag bara på resultaten. Igår spelade jag golf, vilket var långsamt och jag spelade inte jättebra. Imorgon ska jag till driving rangen med Alexis efter skolan och jag ska även ringa GCU coachen igen. Förhoppningsvis så ska jag upp där snart.

Pappa och Nina kommer den 25 mars! Jag är sååå glad. :) Jag vill visa dem allt och att de ska träffa min Amerikanska familj.

Just det. I fredags så hade David Catalano sin avskedsfest. Han åker iväg till College i California för att spela football på onsdag. Sjukt mycket folk men det var kul, jag gick dit med Alexis.

Det var allt, peace out.

blank

hej jag ar i skolan och jag har historia. jag har trakigt och kan inte vanta tills jag kommer hem. puss

Sjuk

Hej friska människor.
Jag är hemma från skolan. Det är förmodligen någonting som gick runt i familjen, Rob har haft en mild form av det, Karen var fast i sängen ett par dagar och Maddie hade det en kort period igår. Och nu jag. Men jag ska till skolan imorgon, jag mår bättre nu.

Det var tänkt att jag skulle vara utklädd till nerd idag, men som sagt, jag är sjuk. Igår så var det PJ day, jag klädde dock inte ut mig.. Men jag och Lora åkte till Foothills mall igår över lunchen och 6th period, hon har ingen 6th eller 7th och jag har ingen 6th, men måste vänta med att gå hem till efter 7th. Vi åt på Panda Express, jag älskar det stället, helt UNDERBART. Och sedan åkte vi till Sweet Little Things, vilket är cupcakes för $3, billigt va? cirka 18 kr för en cupcake. Men wow, det var värt det.

Jag har också fått reda på att Pappa och Nina kommer i Mars! Och att Rasmus och Mamma kommer runt min 18 års dag. YEAAAAH! Båda vill såklart till Grand Canyon, så om jag följer med så kommer jag se Grand Canyon tre gånger detta året. Och jag vill att de ska se GCU, skolan som jag vill gå på.

Igår så ringde jag GCU golf coachen, Coach Powers, och pratade lite om hur vi ska göra när jag kommer upp och ska träna och spela med laget. Han var även stolt över mitt GPA (mina betyg). Jag hoppas verkligen att jag kan få ett scholarship från honom.

Jag antar att ni har hört on tragedin i Tucson som hände i lördags? Det var en 22 årig man som kom till en samling inför Gabrielle Gifford, en congress kvinna i Arizona. Han sköt henne i huvudet, en domare, en 9 årig flicka och 17 andra. Gifford är för tillfället i koma, men det är för att få ner svullnaden i hennes hjärna, de ska väcka henne om en månad. Men det har varit många diskussioner kring händelsen och mannen som sköt var i rätten igår. Han gick på Mountain View High School, vilket ligger i Marana inte långt härifrån men hoppade ur HS när han var Junior. Han började på Pima Community College men blev utsparkad pga några händelser. Det sägs att han var mentalt sjuk. Vi pratade om ämnet i mina klasser igår, sjukt att sånt här kan hända. Det var fyra civila som stoppade honom när han laddade om.. Jag vet inte hur Sydsvenskan vänder och vrider på detaljerna, men detta är var jag har hört.

Nu ska jag fortsätta att vara sjuk och titta på tv. Och göra matte, som jag alltid har läxa i. Ha det bra mitt land, ses om några månader.

Jag gillar inte att skriva titlar

Hejhopp,
idag har jag pratat med sverige. Johanna hade en fest hemma hos sig och jag var där med, fast på skype. :) Det var kul att se alla, och spela sten sax påse med knecke. Men det fungerade inte så länge eftersom de inte kunde ha musik när jag var på högtalarna.

Jag har även fixat Maddie för Ironwoods formal idag, jag gjorde hennes makeup, hår och naglar. Alltid trevligt med lite systertid. Helgerna går alltför snabbt... Lora och jag ska se Black Swan ikväll, vi åker snart. Så det får bli ett kort inlägg.

Nästa vecka är det tema vecka igen på CDO High School.
Måndag är PJ day. (Vakna upp och gå till skolan)
Tisdag är Nerd day
Onsdag är Disney day
Torsdag är UofA vs. ASU (U of A är ett College i Tucson och ASU är ett College i Phoenix)
Fredag är Stoplight day. (Ha på sig något Grönt om du är singel, Gult om det är komplicerat och Rött om du är upptagen)

Självklart så ska jag ha på mig rött. :)
HEJDDÅÅÅÅÅÅ

Bilder!

Först vill jag bara skriva dagens citat. Vi sitter och diskuterar vid matbordet.

Maddie: I just had the best day of my life!
Alice: Why?
Maddie: I found a dollar bill!

Nu till December bilder. :)






















Och det är allt jag orkar med för tillfället, det tar lång tid att lägga upp bilder.
PEACE

Qué

Jag ska försöka skriva mer på bloggen, det tar bara sån tid så det är svårt. Idag har jag inte gjort så mycket, men det var skönt att bara vara hemma. Det var halvdag i skolan vilket innebar att vi började kl 8 och slutade 12.14. Jag har ändrat mitt schema lite så nu har jag:

Måndag: Engelska, Photo Imaging, Math, Architecture och US History.
Tisdag och Torsdag: Engelska och Math 
Onsdag och Fredag: Photo Imaging, Architecture och US History.

Jag flyttade min matte klass från 2nd period till 4th period och min engelska klass från 6th period till 2nd period. Jag ville byta engelsklärare för jag tyckte att jag inte lärde mig någonting i hennes klass. Under de två lektionerna jag har haft med min nya lärare, Mr. Erickson, har jag gjort mer än vad jag gjorde i min gamla klass. Kanske lite överdrivet men det är så jag känner. Mr. Erickson är svensk men kan ingen svenska. I tisdags så kom han fram till mig med en bok om Forntiden med vikingarna och de gamla gudarna, jag fick uttala namnen för honom. Han lär mig engelska och jag lär honom svenska. Alexis är även i den klassen. :) Jag fick en fråga om min pappa var en viking från en kille i den klassen, och om svenska är ett språk.

Idag har jag även pratat med Elin, Johanna och Björn på Skype. Jag såg även Dodd och Göransson några sekunder. Vi har beslutat att eftersom jag inte kan vara med på Johannas fest på lördag så ska jag vara med på skype istället. :)

Vad har mer hänt?
Ian tog mig till en struts farm, vilket visade sig bli en av de bästa dejten jag har varit på. Jag hade sååå kul och jag är glad att han tog mig dit. Istället för att prata om det så kan jag visa bilder. Det finns fler på Facebook om ni vill kolla där. Jag lägger upp bilder imorgon. Jag var precis och pratade med Ian, Maddie, Elin, Johanna, Dodd, Göransson och Björn. GODNATT SVERIGE!










Och det var allt från den dagen. Jag kommer lägga upp mer bilder på den Amerikanska julen så snart som möjligt. Puss!



RSS 2.0